Søkort for hele verden

Gratis søkort for hele verden. Jeg har problemer med længde og bredegrader ikke vises i MS Explorer. Chrome viser det fint.

http://map.openseamap.org/

 

4 cm kort over Danmark (gratis)

Peter Gelsbo har udarbejdet en side, hvorfra man gratis kan printe 4 cm kort over Danmark. Både i A3 og A4-format. Kortmaterialet er jo frigivet fra Geodatastyrelsen, og Peter Gelsbo har udarbejdet et program, der udnytter dette. Kortene er ikke søkort, men er brugbare til at ro efter, da højdekurver, kyststrækninger og havdybder er en del af datasættet.

Programmet er fortsat i udvikling, men zoom ind på det område, du har brug for ved at klikke med musen. Herefter skal du vælge A3 eller A4-format fra pile-blokken i højre side. Du kan også vælge stående eller liggende format. Herefter flytter du på det grønne rektangel indtil det dækker det ønskede område. Så trykker du på pdf-knappen og kortet genereres i en nyt vindue. Så er det bare at printe det ud.

Godt initiativ, Peter Gelsbo. Prøv hans hjemmeside her.

 

The True Size

Denne webside viser den korrekte størrelse på lande på jordkloden. De fleste kort er fortegnet. For at vise landes facon korrekt, er størrelserne forkert. Lande tæt på polerne vises større end de er i forhold til lande ved ækvator. Se forklaringen her (engelsk video).

Skriv navnet på et land i hjørnet og flyt det rund på kloden for at se størrelsen korrekt. KLIK HER for at prøve.