Havkajak i Venedig

 

 

Dette er et forsøg på at lave en simpel vejledning til færdsel på vandet i Venedig i et fartøj uden motor (havkajak mm). Alt på denne side er med forbehold for fejl.

Alt færdsel inde i Venedig by skal foregå i venstre side i kanalerne. Undtagen i "Canal Grande", hvor man kan snige sig begge veje. Alle andre steder i Italien padler man i højre side.

Man kan med stor fordel starte med en guidet tur med danskeren René Seindal som har Venice Kayak i Venedig. Han bor i Venedig og kender byen og alle de gode og spændende steder.Man kan ikke bare færdes tilfældigt i Venedig.
Så husk at overholde love og regler, så vi også fremover kan færdes i byen.

Lov for kajakker, kanoer, dragebåde og SUP.

(Nedenstående er en fortolkning af Ordinanza n° 96)

Færdsel i "Canal Grande" og andre kanaler er begrænset i nedenstående tidsrum:

Mandag – fredag kl. 8:00 til 15:00.
Lørdag 8:00 til 13:00
.

Røde kanaler angiver forbudte kanaler i ovenstående tidsrum. Desuden kan det også være smart at undgå dem resten af dagen, da de er meget trafikeret.

Blå kanaler benyttes til at krydse "Canal Grande" i ovenstående tidsrum. Man krydser fra blå kanal på den ene side til blå kanal på den anden side.

Alle kanaler uden farve kan man frit færdes i hele døgnet (husk at padle i venstre side).

 Udenfor ovenstående tidsrum er der fri færdsel på alle kanaler.

 


 

Nedenstående kort er beregnet til at blive udskrevet i A3. Udskrives de på to sider, bør kort 1 & 3 være på samme papir. Så er det nemmest at navigere med.

OBS: Højreklik på billederne og vælg "Gem billede" for bedst opløsning.

 

Oversigtkort:

 

Kort 1 til 4:

Skrevet af Morten Pedersen